WELKOM

AANGENAAM!

Opgegroeid met honden aan mijn zijde en de camera in de hand werd het een passie om mijn liefde voor honden te combineren met fotografie. 

Door de jaren heen heb ik geleerd, en ben ik zelf geconfronteerd met het feit hoe belangrijk het is om vele tastbare herinneringen te maken en hun korte tijd hier op aarde niet vanzelfsprekend te nemen. 

 

Honden zijn een deel van het gezin en niet meer weg te denken uit ons leven. Ze geven ons zoveel liefde en vriendschap in ruil voor een zacht bed en een warme knuffel. Daarom ben ik ervan overtuigd dat elke hond minstens 1 gewéldig portret verdient om in de huiskamer te hangen.

In een tijd waarin mensen meer dan ooit foto’s nemen met hun smartphones, vergeten ze het tastbare aspect en verdwijnen de digitalen tussen de andere tienduizenden beelden op het web of opgeslagen op een schijf. Dat is de reden waarom ik mezelf specialiseer in het maken van tastbare herinneringen en zorg ik voor adembenemende kunstwerkjes van je trouwe vriend die de tand des tijds doorstaan.

Liefs, Sandra

“A dog is the only thing on earth that loves you more than he loves himself.” ― Josh Billings

_SHE8493-social media bestand.jpg

AANBOD

Het bedrag van je cadeaubon is vrij besteden aan één van onderstaande fotosessie paketten

_SHE0215-sociale media.jpg

DOG PORTRAIT

Een unieke fotosessie, die het karakter van uw hond toont zoals hij werkelijk is.  Al onze fotosessies worden genomen in de bosrijke omgeving van het mooie Vlaams-Brabant. (3271) 

Van puppy's tot honden in hun oude dagen, eventueel in combinatie met de eigenaar. Alle rassen zijn welkom! 

Een minimum vereiste van de basis commando's voor de hond is een pluspunt. ( zit, blijf ) Kan hij /zij dat niet, maken we er toch het beste van. In elke hond schuilt immers een geboren fotomodel. 

Wie mag op de foto :

Honden en baasjes wonende onder hetzelfde adres. 

Geen gecombineerde fotosessies van huisdieren van familie, vrienden, etc.. deze worden aanschouwd als een aparte boeking.

Geen uitgebreide gezinsfoto's / groepsfoto's 

GROEI PAKKET

Speciaal voor puppies ! 

3 fotosessies in het eerste levensjaar. 

1ste fotosessies tussen de 8 tot 15 weken,

2de fotosessie op 6 maand en

3de fotosessie op 1 jaar. 

_DSC3893-LR.jpg
_SHE6899-social media bestand2.jpg

KIDS & their PETS

Kindjes zijn welkom vanaf 3 jaar,

in combinatie met kleine huisdieren. 

Wie mag op de foto :

Kind en huisdier wonende onder hetzelfde adres.

Geen gecombineerde fotosessies met kinderen van familie, vrienden, etc.. deze worden aanschouwd als een aparte boeking.

Geen gezinsfoto's /communiefoto's / lentefeestfoto's /groepsfoto's.

DOGS and their RIDES

Ben je eigenaar van een hond én een oldtimer, classic of een andere speciale bolide?

Dan is een fotosessie met deze combinatie echt iets voor jou!

In 2019 won Dogs and Tails met deze prachtige reeks de 1ste prijs tijdens de International Photography Awards (IPA Awards) in de V.S. 

Wij garanderen uiterste voorzichtigheid bij het maken van deze beelden, met zowel de wagen als de hond en zullen steeds vooraf bespreken wat in de mogelijkheden ligt alvorens aan het werk te gaan. 

_SHE5588-social media.jpg

MINI-SHOOTS

L I M I T E D   E D I T I O N S

op een buitenlocatie

 

Een aantal keer per jaar zijn er, op vooraf vastgelegde data, mini-shoots op verschillende locaties in België.

Misschien kom ik kortelings wel in jouw buurt of spreekt een bepaalde locatie je aan? 

Kijk snel bij "meer info" voor de reeds ingeplande locaties en datums.

Mis geen enkele gelegenheid en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

STUDIO-SHOOTS

Dogs and Tails werkt momenteel

aan een eigen fotostudio!

In tussentijd plannen we studio sessies 

op een tijdelijke locatie in Zichem.

Kijk snel bij meer info voor de reeds ingeplande datums en beschikbare tijdslots.

Mis geen enkele gelegenheid en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

_SHE9044-social media bestand.jpg
_DSC3140-social media bestand.jpg

THEMA SHOOTS

op een buitenlocatie

Een paar keer per jaar zijn er, op vooraf vastgelegde data, thema-shoots. 

De beschikbare plaatsen voor deze thema shoots zijn beperkt!

Ze worden aangekondigd via de nieuwsbrief en daarna via facebook. 

Mis geen enkele gelegenheid en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

VOORBEREIDING

Geef je hond een goede kambeurt de avond voor de fotosessie. Zo zullen loszittende haartjes al geen kans krijgen op de fotosessie.

Een wasbeurt is ook een aanrader, zeker voor hondjes met een lichte en donkere vacht die nogal eens graag wat ronddraaien op de grond. Zo voorkom je dat de vacht er dof en vuil uitziet op de foto’s.

Laat je je hond trimmen? Dan doe je dit best 1 à 2 weken voor de fotosessie zodat de vacht op zijn mooist staat.

Oefen op de vraag ‘kijk’ door snoepjes voor je neus te houden. Beloon je hond met je stem en een snoepje wanneer hij een paar seconden de ‘kijk’ kan aanhouden. Doe dit ook voor de ‘zit’ en de blijf’: laat de hond voor je zitten en neem een paar passen achteruit. Wanneer je hond op zijn plaats blijft zitten, beloon hem dan opnieuw met je stem en een snoepje. Herhaal een paar keer en voeg dan het commando ‘blijf’ er aan toe. Je kan dit oefenen bij je thuis in de tuin of op een veilige plaats aan een lange lijn.

Neem zeker jouw hond zijn favoriete snoepjes mee of iets anders lekkers, water en een kommetje, een handdoek om vuile oogjes en snuitjes af te kuisen en een kam voor langharige viervoeters.

Voor de actievere hondjes is het aangeraden om een uur voor aanvang van de fotosessie wat stoom te gaan afblazen in een relatief propere omgeving om zo op een rustige manier aan de fotosessie te beginnen.

Belangrijk: blijf zelf rustig en maak de hond niet enthousiast.

En tot slot niet vergeten om poepzakjes mee te nemen zodat we de omgeving netjes kunnen achterlaten

_SHE4382-social media bestand.jpg

DE FOTOSESSIE

_SHE0366-sociale media.jpg

Voor een fotosessie komen we samen op een plaats en tijdstip dat afgesproken werd tijdens ons voorbereidend gesprek.  De locatie is afhankelijk van je specifieke wensen die tijdens ons gesprek aan bod kwamen.  We blijven kalm, maken de hond niet enthousiast en begeven ons in alle rust naar de plaats waar de foto’s worden genomen.

Kan de hond los van de leiband, dan zullen we dat ook doen. Kan dat niet, dan heb ik steeds een langere lijn voorzien die ik achteraf met een beeldbewerkingsprogramma weg werk.

Ik probeer steeds een variatie te bieden in een aantal poses, afhankelijk van wat jouw hondje kan. We gebruiken zijn/haar favoriete snoepjes en belonen ten gepaste tijde zodat we de interesse kunnen blijven aanhouden. Bij snoepjes komt ook meestal wat overtollig speeksel kijken, en dan is het belangrijk om dat handdoekje mee te hebben.

Uw rol tijdens de fotosessie is van groot belang. Je zal voornamelijk de aandacht van de hond moeten kunnen vangen terwijl ikzelf op een afstand lig en me focus op de juiste instellingen van de camera, de juiste kadrering en het juiste moment om af te drukken. Tijdens de fotosessie stuur ik je aan en zeg ik precies wat je moet doen, Het juiste moment vangen is dan mijn taak.

Gaat het wat moeizaam en lukt het niet van de eerste keer, blijf kalm, we herhalen zoveel als nodig of lassen even een rustpauze in. We nemen alle tijd die nodig is om de fotosessie tot een goed eind te brengen.

Indien je graag mee op de foto wil met je hond, dan geef ik je graag kleding advies en kan ik je helpen de juiste poses aan te nemen om die onvergetelijke band tussen jullie twee vast te leggen.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!
Liefs, Sandra