top of page

FAQ

Frequently Asked Questions - Veelgestelde vragen

1. WIE KAN EEN FOTOSESSIE BOEKEN?

Enkel particulieren kunnen een fotosessie boeken. De fotobestanden zijn voor particulier gebruik en niet voor commerciële doeleinden.

Met uitzondering: Fokkers met een gepland nestje pups, gelieve tijdig contact op te nemen. Indien de kalender het toelaat kunnen we nog een fotosessie inplannen om de pups te fotograferen. Voor puppynest opdrachten gelden andere prijzen dan hier vermeld op de website. 

 

2. worden de fotosessies buiten genomen of in een studio?

Al onze fotosessies worden genomen op buitenlocaties met natuurlijk licht. De fotosessies vinden plaats in de vroege ochtend omwille van het mooie diffuus licht en het minst afleiding voor de hondjes. Voor de kinderen meestal bij bewolkt weer of zonsondergang zodat we kunnen gebruik maken van het 'gouden uurtje' 

 

3. Hoe bekom ik een prijsofferte voor mijn fotosessie ?

Vul het contact formulier in om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen. 

Vermeld ook even om hoeveel honden het gaat, alsook ras/mix en leeftijd en/of eventueel het aantal kinderen.

Het kennismakingsgesprek gebeurd in een aparte, verluchtbare ontvangstruimte. Regels omtrent corona dienen te worden gerespecteerd. ( mondmasker, afstand houden en handen ontsmetten. Desinfecterende handgel is aanwezig.)

4. Hoe kan ik een fotosessie boeken ?

Na ons kennismakingsgesprek kan je dadelijk een fotosessie boeken, of je neemt even de tijd om alle info nog een keertje te overlopen en vrijblijvend terug contact op te nemen voor een boeking. Dit gebeurd dan per mail.

 

5. Is er een wachttijd voor het boeken van een fotosessie?

Meestal wel….   En deze kan tot ettelijke weken oplopen. De vroegst mogelijke timing om een fotosessie in te plannen, wordt meegegeven bij het kennismakingsgesprek. Af en toe komen er data vrij, maar dat is niet gegarandeerd.

 

6. Hoe verloopt de betaling?

De betaling van de fotosessievergoeding dient per bankoverschrijving te gebeuren de dag van de boeking. Dit op rekening nummer IBAN BE37 7350 0000 4028 met vermelding van " fotosessie vergoeding" . Bestellingen van producten kunnen achteraf per bankoverschrijving betaald worden.

 

7. Wat als het regent op de dag van de geplande fotosessie?

We houden contact de avond voor de fotosessie i.v.m. het weer en het tijdstip van afspraak. Indien het regent op de dag dat de fotosessie is gepland, moeten we deze helaas verzetten. Dit gebeurd in onderling overleg en we prikken een nieuwe datum die ons beiden past.

 

8. Wat indien mijn hond niet los kan van de leiband ?

Voor weglopertjes of voor de gemoedsrust van de baasjes, hebben we steeds een 10 meter lijn mee. Deze werken we nadien zorgvuldig weg met een beeldbewerkingsprogramma, zodat je er niets meer van zal merken.

 

9. Is een fotosessie met meerdere honden ook mogelijk?

Ja. Graag vermelden bij de aanvraag om hoeveel honden het gaat, ras, leeftijd en korte karakterbeschrijving. Enkel honden van dezelfde eigenaar. Geen gecombineerde fotosessies van huisdieren van familie, vrienden, etc.. deze worden aanschouwd als een aparte boeking. 

10. Mag ik ook mijn 2de hondje / KIND meebrengen die niet op de foto moet tijdens deze fotosessie?

Nee… om de minste afleiding te voorkomen, raden we aan andere huisdieren of broers en zussen thuis te laten.

 

11. Hoe en wanneer kan ik de resultaten verwachten van de fotosessie?

Wanneer de fotobestanden een professionele nabewerking hebben ondergaan, ontvangt u van mij opnieuw een uitnodiging voor de reveal ( onthulling) In dit stadium kan je de beelden bekijken op groot scherm en beslissen dewelke je wenst. Dan kan je bestelling worden geplaatst. Eens de betaling voldaan is worden de beelden naar een professioneel labo gestuurd. De afgewerkte producten zullen na een 4 tal weken beschikbaar zijn om af te halen of indien gewenst, bij u thuis geleverd. (Deze termijn is indicatief en niet bindend )

 

12. Wat is het verschil tussen lage resolutie bestanden en hoge resolutie bestanden?

Lage resolutie bestanden bevatten een zichtbaar logo. Deze bestanden zijn enkel bestemd en geoptimaliseerd voor gebruik op sociale media

( wet van het auteursrecht ). De lage resolutie zorgt er voor dat deze bestanden een zeer lage kwaliteit bevatten en niet geschikt zijn voor afdruk in eender welke vorm.

Hoge resolutie bestanden bevatten GEEN logo, zijn van uitermate hoge kwaliteit en zijn enkel bestemd voor particulier gebruik. Deze bestanden kunt u gebruiken voor nabestellingen van fotoposters, canvassen, fotoafdrukken, muismatten, dibond, foto op acryl…etc…. 

 

13. Waar vind ik de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden staan onderaan de webpagina of u kan ze ook hier bekijken

 

 

14. Zijn er cadeaubonNEN beschikbaar?

Cadeaubonnen zijn te verkrijgen voor :

een bedrag naar keuze. Hier legt de ontvanger het restbedrag van de fotosessie naar keuze bij.

Cadeaubonnen dienen tijdig te worden aangevraagd :minstens 2 weken voor men de bon wil overhandigen aan de ontvanger.

Last minute aanvragen voor een cadeaubon enkel op afspraak.

Cadeaubonnen staan op naam en zijn niet overdraagbaar aan derden alsook zijn ze niet inruilbaar tegen geld. 

 

 

15. Kan ik een cadeaubon komen afhalen?

Cadeaubonnen dienen tijdig worden aangevraagd en worden per post verstuurd na ontvangst van het bedrag op de rekening.

Per uitzondering : last minute aanvragen op afspraak en contant betaalbaar.

 

 

bottom of page