FAQ

Frequently Asked Questions - Veelgestelde vragen

1. WIE KAN EEN FOTOSESSIE BOEKEN?

Enkel particulieren kunnen een fotosessie boeken. De fotobestanden zijn voor particulier gebruik en niet voor commerciële doeleinden.

Met uitzondering: Fokkers met een gepland nestje pups, gelieve tijdig contact op te nemen. Indien de kalender het toelaat kunnen we nog een fotosessie inplannen om de pups te fotograferen. Voor puppynest opdrachten gelden andere prijzen dan hier vermeld op de website. 

 

2. worden de fotosessies buiten genomen of in een studio?

Al onze fotosessies worden genomen op buitenlocaties met natuurlijk licht. De fotosessies vinden plaats in de vroege ochtend omwille van het mooie diffuus licht en het minst afleiding voor de hondjes. Voor de kinderen meestal bij zonsondergang zodat we kunnen gebruik maken van het 'gouden uurtje' 

 

3. Hoe bekom ik een prijsofferte voor mijn fotosessie ?

Stuur een mailtje via de contact pagina op de website voor een vrijblijvende prijsofferte.

Vermeld ook even om hoeveel honden het gaat, alsook ras/mix en leeftijd en/of eventueel het aantal kinderen. Graag een tegenbericht, ook indien je alsnog geen fotosessie wil boeken.

4. Hoe kan ik een fotosessie boeken ?

Na ontvangst van de prijsofferte stuur je mij een bevestigingsmail met de voorkeur van je fotopakket en een korte karakter beschrijving van je hond(en). We bekijken samen de agenda en prikken een datum die ons beide past.

 

5. Is er een wachttijd voor het boeken van een fotosessie?

Meestal wel….   En deze kan tot ettelijke weken oplopen. De vroegst mogelijke timing om een fotosessie in te plannen, wordt meegegeven bij het versturen van de prijsofferte. Af en toe komen er data vrij, maar dat is niet gegarandeerd.

 

6. Hoe verloopt de betaling?

De betaling dient per bankoverschrijving te gebeuren, uiterlijk 5 dagen voor de fotosessie, op rekening nummer IBAN BE37 7350 0000 4028 met vermelding van de datum van de fotosessie en de naam van je hond/ kind. Eventuele nabestellingen kunnen achteraf per bankoverschrijving betaald worden.

 

7. Wat als het regent op de dag van de geplande fotosessie?

We houden contact de avond voor de fotosessie i.v.m. het weer en het tijdstip van afspraak. Indien het regent op de dag dat de fotosessie is gepland, moeten we deze helaas verzetten. Dit gebeurd in onderling overleg en we prikken een nieuwe datum die ons beiden past.

 

8. Wat indien mijn hond niet los kan van de leiband ?

Voor weglopertjes of voor de gemoedsrust van de baasjes, hebben we steeds een 10 meter lijn mee. Deze werken we nadien zorgvuldig weg met een beeldbewerkingsprogramma, zodat je er niets meer van zal merken.

 

9. Is een fotosessie met meerdere honden ook mogelijk?

Ja. Graag vermelden bij de aanvraag om hoeveel honden het gaat, ras, leeftijd en korte karakterbeschrijving. Enkel honden van dezelfde eigenaar. Geen gecombineerde fotosessies van huisdieren van familie, vrienden, etc.. deze worden aanschouwd als een aparte boeking. 

10. Mag ik ook mijn 2de hondje / KIND meebrengen die niet op de foto moet tijdens deze fotosessie?

Nee… om de minste afleiding te voorkomen, raden we aan andere huisdieren of broers en zussen thuis te laten.

 

11. Hoe en wanneer kan ik de resultaten verwachten van de fotosessie?

1 week na de fotosessie, ontvangt u een link en een paswoord van mij waar een selectie van de onafgewerkte fotobestanden op te bekijken zijn. Deze bestanden dienen enkel om een keuze te maken voor de nabewerking en worden onder geen enkel beding vrijgegeven.  Afgewerkte bestanden probeer ik binnen een termijn van 4 weken af te leveren, maar deze termijn is niet bindend.

 

12. Wat is het verschil tussen lage resolutie bestanden en hoge resolutie bestanden?

Lage resolutie bestanden bevatten een zichtbaar logo. Deze bestanden zijn enkel bestemd voor gebruik op sociale media ( wet van het auteursrecht ). De lage resolutie zorgt er voor dat deze bestanden een zeer lage kwaliteit bevatten en niet geschikt zijn voor afdruk in eender welke vorm.

Hoge resolutie bestanden bevatten GEEN logo en zijn enkel bestemd voor particulier gebruik. Deze bestanden dient u te gebruiken voor nabestellingen van fotoposters, canvassen, fotoafdrukken, muismatten, dibond, foto op acryl…etc…. 

 

13. Waar vind ik de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden staan onderaan de webpagina of u kan ze ook hier bekijken

 

 

14. Zijn er cadeaubonNEN beschikbaar?

Cadeaubonnen zijn te verkrijgen voor :

een bedrag naar keuze. Hier legt de ontvanger het restbedrag van de fotosessie naar keuze bij.

Cadeaubonnen dienen tijdig te worden aangevraagd :minstens 2 weken voor men de bon wil overhandigen aan de ontvanger.

Last minute aanvragen voor een cadeaubon worden vriendelijk afgewezen.

Cadeaubonnen staan op naam en zijn niet overdraagbaar aan derden alsook zijn ze niet inruilbaar tegen geld. 

 

 

15. Kan ik een cadeaubon komen afhalen?

Nee, cadeaubonnen dienen tijdig worden aangevraagd en worden per post verstuurd na ontvangst van het bedrag op de rekening.