BASIS WORKSHOP

HONDEN FOTOGRAFIE + Lightroom

theorie & praktijk

voor beginners 

Heb je een spiegelreflex camera met bijhorende zoomlens en fotografeer je steeds op AUTO setting?

Wil je meer halen uit je foto's en je fototoestel en eindelijk overstappen op de manuele setting, maar weet je niet waar te beginnen?

Schrijf je dan nu in voor deze 1- daagse workshop!

Leer hoe je met de manuele instellingen portretfoto's van je hond kan maken met natuurlijk licht en boost je foto's met de basisbewerkingen in Lightroom!

Deze workshops is geheel gericht op hondenfotografie en volledig afgestemd op beginners, zonder enige opleiding in het fotograferen.

 

Hobbyisten en beginnend hondenfotografen die van fotograferen op automatische stand willen afstappen en een basis willen leggen om het fotograferen in de manuele stand onder de knie te krijgen, zijn in deze workshop aan het juiste adres.

We starten de workshop met de nodige theorie in begrijpbare taal en met veel voorbeeldfoto's. Voor we theorie gaan omzetten in praktijk met de modellen op locatie, krijg je nog tips specifiek afgestemd op hondenfotografie.

Na deze opdracht gaan we aan de slag met de nabewerking:

We keren terug naar de workshop omgeving waar we de genomen foto's doorlopen en bespreken en gaan we snel aan de slag met Lightroom. Ik laat je de basis mogelijkheden zien en je kan alle stappen die ik maak in de beeldbewerking volgen op een groot scherm. 

We bespreken onder meer:

De belichtingsdriehoek

Scherpstelpunten en autofocusstand

Scherptediepte

Basisinstellingen voor het maken van een dromerige foto 

Locatiekeuze en compositie

Waar moet je op letten om de hond goed op de foto te zetten

Duur :  10h00-17h00

Om te kunnen deelnemen moet in het bezit zijn van :

spiegelreflexcamera die je manueel kan bedienen en een zoomlens ( een 70-200mm 2.8  is een pluspunt of een prime lens )

Laptop of PC / Imac

Adobe Lightroom Classic CC geïnstalleerd op je computer.

Wanneer : 

Zaterdag 1 juni 2019

Locatie : Scherpenheuvel-Zichem

Voor info en inschrijvingen : dogsandtails@telenet.be 

Voorwaarden :

Het is niet toegestaan om binnen de 2 jaar na het volgen van een opleiding bij Dogs and Tails/ Sandra Helsocht om zelf , onder welke vorm dan ook, fotografie/editing workshops / video tutorials aan te bieden aan derden. 

Personen die zelf fotografieworkshops en/of nabewerkingsworkshops/ video tutorials aanbieden is het niet toegestaan om deel te nemen. Dogs and Tails/ Sandra Helsocht behoud het recht deze personen uit te sluiten van deelname.

Deze workshop bevat een getekende overeenkomst die u bij inschrijving wordt toegestuurd en gedateerd voor aanvang van workshop dient te worden ondertekend

Lid van SOFAM - Auteursvennootschap voor visuele kunsten

  • Instagram - Grey Circle

© Sandra Helsocht - Dogs and Tails Pet Photography 2020